hero image
banner image
 
 
 
 
Μονώσεις Κτιρίων
Νίκος Βιλλιώτης | Οικοδομικές Εργασίες - Ανακαινίσεις Σαλαμίνα


Η εταιρεία "Νίκος Βιλλώτης" με έδρα τη Σαλαμίνα δραστηριοποιέιται και στον τομέα των μονόσεων. Η εταιρεία μας κάνει μονώσεις, θερμοπροσόψεις, θερμομονώσεις χρησιμοποιώντας πάντα κορυφαία πιστοποιημένα υλικά εξαιρετικής ποιότητας, για κάθε είδους μόνωση, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
 
 
 
 
 
 
 
 
Εξωτερική Μόνωση - Θερμοπρόσοψη


Στην εξωτερική μόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσωψη το μονωτικό υλικό τοποθετείται εξωτερικά του σπιτιού, στην εξωτερική πλευρά του τοίχου. Έπειτα πάνω στον μονωτικό υλικό τοποθετείται με κόλλα ένα πλέγμα οπλισμού και στη συνέχεια καλύπτεται με ειδικό επίχρισμα. Το πλεονέκτημα της θερμομόνωσης είναι ότι καθυστερεί την μεταβολή των συνθηκών θερμοκρασίας στους χώρους. Ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται για κατασκευές με συχνή χρήση όπως είναι κατοικίες και τα γραφεία.

Η θερμοπρόσοψη συχνά, ανακαινίζει εξωτερικά το χώρο που γίνεται(σπίτι), προστατεύει τις προσόψεις από τον ήλιο, τις βροχές και τις ακραίς θερμοκρασίες αυξάνοντας την λειτουργικότητα του σπιτιού. Η εξωτερική μόνωση κοστίζει περισσότερο από την εσωτερική μόνωση και αυτό διότι των υλικών που χρησιμοποιούνται για την προστασία απο τις εξωτερικές συνθήκες.

 
Εσωτερική Μόνωση - Θερμομόνωση


Στην εσωτερική μόνωση ή θερμομόνωση το μονωτικό υλικό τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά του τοίχου και στη συνέχεια θα προστατευτεί από κάποιο στέρεο δομικό υλικό που λειτουργεί ώς εσωτερικό επίχρισμα, όπως για παράδειγμα η γυψοσανίδα. Με την θερμομόνωση έχουμε τα εξής αποτελέσματα. Μειώνεται ο ωφλιμος χώρος του σπιτού μας, δεν έχουμε θερμομόνωση του σκελετού, γρήγορη θέρμανση αλλά και ψύξη των χώρων.

Συνήθως η εσωτερική μόνωση ή θερμομόνωση γίνεται  σε κατασκευές με περιοδική χρήση στις οποίες απαιτήται γρήγορη θέρμανση όπως για παράδειγμα εκκλησίες, θέατρα εξοχικές κατοικίες κτλ. Χαμηλότερου κόστους απο την εξωτερική μόνωση λόγ της διαφοράς των υλικών που χρειάζονται αλλά καταλαμβάνει χώρο απο το σπίτι σας.

 
Μόνωση - Στεγανοποίηση ταράτσας


Με τον όρο στεγανοποίηση ταράτσας αναφερόμαστε στις εργασίες που χρειάζονται να πραγματοποιηθούν στην πλάκα της ταράτσας ώστε να πετύχουμε την αποφυγή υγρασίας και εισροής υδάτων στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου. Η στεγανοποίηση είναι απαραίτητη εργασία για την εξασφάλιση ενός υγιεινού περιβάλλοντος και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την σωστή λειτουργία του κτιρίου.
 
 
 
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
 

Εξυπηρετούμε όλη τη Σαλαμίνα. Εγγυημένο αποτέλεσμα.